24 februar 2010

Kopp, skåler og lysestaker..

Jeg har for litt siden hatt meg et mini-kurs i dreiing av keramikk... Og for å si det sånn; det er ikke lett!

Sentrere, sentrere, hull ned, ooops - ute av balanse, samle, utvide bunn, huske å holde fingrene sammen, dra opp sidene, shit - ute av balanse igjen, samle, forme, KRÆSJ! Begynne på nytt...


Men, det ble da noen resultater av kurset, om enn ikke 100% symmetriske, men hva gjør vel det?
Det er jo hjemmelagde (kan nesten kalle verkstedene på skolen for hjemme, for jeg tilbringer særdeles mange timer der om dagen... xoD), og det skal vel synes på et vis? :o)Ellers tok det tid mellom råbrann og glasurbrann, kunne jo ikke starte en ovn med bare disse småtingene oppi ;o) Men nå er de endelig ferdige, og det var gøy! Ekstra godt med kornblanding og varm te til kvelds når kornblandingen og melken ligger i hjemmelaget skål, og når teen nytes fra hjemmelaget kopp :o) Håper det blir flere på sikt, men da snakker vi nok dessverre på lang sikt... For snart er studieåret over, og da har jeg ingen sted å drive med sånt, før jeg flytter hjem og kan lage meg et hobbyrom med dreieskive ;o) ...Bør muuligens ha en keramikkovn også før jeg kan begynne å praktisere, men det tar jeg også på sikt :o) Inntil videre nøyer jeg meg med mitt mini servise med to deler (+ litt attåt) :o)

1 kommentar:

  1. Så fint! :) Er sikkert ikke enkelt det dær nei, har alltid hatt lyst til og prøve meg på og lage skåler og sånt. Men aner ikke om det holdes noe kurs hær i trondheim :) Men du er jo kjempe flink da! :)

    SvarSlett

Da blir jeg glad! :oD