17 desember 2009

Kostbar papir-hobby !?

Vel, det er vel ikke akkurat ukjent for de/dere som bedriver kortlaging og/eller scrapping generelt, men for en nybegynner kan det oppleves som litt overveldende med alt utstyret som gjerne behøves samt også de dyre forbruksvarene.

Jeg nevner i fleng av det man gjerne har lyst på: Skjærebrett, utstansere i små og store format gjerne med tilbehør av ymse slag, mønstersakser, varmepistol, stempler og stempelputer, spesielle fargetusjer eller evt akvarellmaling, div feste/lime dingser (puter, dobbeltsidig tape, "riktig" limstift, gluedots osv..), blings, swirls, charms, perler, blomster, klistremerker, chipboards, mønsterark, kartong, album, pregere, silkebånd, hyssing... Ja, jeg kunne jo i grunn holdt på i det uendelige!!! ...og samtidig merker jeg at det er mye og mer jeg "trenger", ønsker meg og ja, faktisk som jeg sikler etter! :oS :oD (Jeg er en samler av person, så det kan ha litt med behovet å gjøre, muligens ;oP)

Men... Og nå kommer jeg omsider til poenget. Det ER virkelig mulig å redusere kostnadene LITT på enkelte områder... Men bare litt :oP Og her kommer mitt lille tips:

  1. Klipp av og samle på silkebåndene som er sydd fast på innsiden av nye topper, kjoler, gensre og liknende (de som er sydd fast enten på innsiden av skuldrene eller i underarmspartiet). Disse er gjerne vel så fine som andre ensfargede silkebånd man kjøper på rull, så sant man ikke trenger metervis av samme farge såklart ;o)
  2. Når du har bestemt deg for å kassere en gammel jakke, tunika, cardigan eller liknende; løsne og samle på knapper som jo også kan være dekorativt på dinne kort eller LO'er :o)
  3. En del bukser og kjoler eller liknende er gjerne pyntet med "diamanter" som altså kalles bling her i scrappe-verden, disse er også fullt mulig å få av med litt pirk, og kan også gjenbrukes i scrappingen :o)
  4. Småskjell (eller kokkelurer som jeg gjerne kaller de XoD) kan også passe på enkelte scrappe-prosjekt, og disse kan man lett plukke selv en rolig sommerdag på stranden. Det er jo også en hyggelig aktivitet sammen med barna. (Personlig skyller og koker jeg dem før jeg bruker dem i dekorasjoner, for å være sikker på at det ikke er smådyr eller annet igjen i/på de som kanskje kan lukte om det blir liggende..). Småkongler av furu kan man også bruke, eller fine, små steiner (nabbiperlestr er min favoritt). Konglene tørker jeg bare, mens jeg behandler småsteinene på lik linje som småskjellene før bruk.. (Jeg har oppdaget et oppkomme av nydelige turkisfargede små steiner i sandkassen til ungene - sitter jo ofte der sammen med de... Så det er liksom ikke akkurat gråstein jeg tenker på når jeg nevner småsteiner ifb med scrapping...)
  5. Fine Stoffprøver kan også brukes i scrappingen. Slike finner man gratis på f.eks IKEA, og helt sikkert andre steder også hvor de selger gardiner, møbler med ulike stoffvalg osv...
  6. Gavebutikker som f.eks GlassThomson pynter ofte gaver med hjerter, engler, stjerner eller andre 3D-figurer festet til en pute som har dobbeltsidig liming... Disse kan også lett plukkes av jule- og bursdagsgavene dine, limputen fjernes lett og du kan selv sette på nye puter eller ved hjelp av annen liming feste det til dine scrappe-kreasjoner :o)
Vel, det var i alle fall en students tips for å spare noen kroner der man har mulighet OM man ønsker det.. ;o) I alle fall - kos dere med scrappingen!

2 kommentarer:

  1. Her var det jammen mange gode tips:) Takk for det:)

    SvarSlett

Da blir jeg glad! :oD