30 desember 2009

Min lille sjørøver

Min store, lille gutt er (som så mange andre på hans alder) veldig betatt av sjørøvere og deres liv og virke. Og hvem kan vel klandre ham for det? Slike eventyrverdener er jo skapt for å bergta :o) Her er han fotografert i Langemanndrakt sammen med Pelle i Dyreparken i Kristiansand sist sommer.


Layout'en er montert fast inn i album. Mønsterarket jeg har valgt er et sjørøverark fra Nille. Se den fine detaljen fra arket - en sjørøverskute :oD
Tittelen til layout'en har jeg laget på en bakside-bit av sjørøverarket som er en nyanse mørkere enn bakgrunnsarket. For å gi et mer eldet inntrykk har jeg krøllet arkbiten og siden rettet den ut igjen. Teksten har jeg skrevet for hånd på ensfarget mørkebrun kartong, og siden skåret den ut med skalpell. Det tok sin tid, men jeg syns at det gjorde seg med håndskrift i stedet for "trykte" bokstaver ;o) Tittelteksten ("I eventyrland et sted...") har jeg forøvrig hentet fra "Spikke, sage, lime" sangen i julemusikalen Putti Plutti Pott. Denne sangen er gitt som utfordringssang # 26 hos Scrapping The Music - på norsk. Headeren er montert fast på layout'en med limputer for å løfte denne litt opp fra resten av montasjen.
Nærbilder av min barske, lille "Langemann" :o) Hodeskalle- og beinkorsdetaljene har jeg tegnet på kaffefilter, farget svakt med akvarellfarger for å skyggelegge (det syns ikke på bildene her, men det syns i virkeligheten ;o), og så har jeg skåret de ut med skalpell.
Og selvsagt, ingen sjørøverlayout uten en sjørøverskatt XoD Bling i blankt, samt også lilla og rød for å hente opp igjen fargene i langemanndrakten, og så noen hjemmelagde gullmynter (skåret ut av gullkartong med skalpell) og noen selvklebende halvperler. Det røde krysset markerer skatten og ender fotspor og "skattekart-streker" som går på kryss og tvers rundt omkring på layout'en i ekte sjørøverkart stil :o)

11 kommentarer:

 1. Den var tøff! likte alle de små detaljene-

  SvarSlett
 2. så stilig. flink du er..:)

  SvarSlett
 3. Så tøff LO ! Kjempestilige bilder og mange artige små detaljer.

  Takk for at du deltar!

  SvarSlett
 4. woooooooooooooooooooooooooow!!! det var skikkelig fint.. lurer på om de har de arkene på nille enda.. vi skal til kaptein sabeltann til sommeren.. :P

  SvarSlett
 5. Skikkelig kul layout, ser du har koset deg med den ja:D Tøffe detaljer, og stilige bilder!

  SvarSlett
 6. -Rita- Kjøpte arkene nylig, så de har de nok helt sikkert enda :o) De hadde faktisk ganske mange fine ark, men på butikken jeg var på var det ganske utplukket, så det var bare én pakke av hver.. Og jeg har lyst på mer :oP *samler*

  SvarSlett
 7. Wow! Kjempetøff! Og så mange flotte detaljer:)

  SvarSlett
 8. Å - dyreparken er et herlig sted å være for småpirater. Langemann er min favoritt også. En herlig og sjørøveraktig LO du har laget, og jeg falt spes. for den fine skatten din. Et kjempeflott bidrag til utfordringen vår. :)

  SvarSlett
 9. Herlige detaljer.
  Ser at du har lagt mye omtanke i denne!
  Ha ei god helg

  SvarSlett
 10. Så utrolig flott denne LO'en var! Likte den kjempegodt :) Veldig gjennomført.

  SvarSlett

Da blir jeg glad! :oD